Alk Reizen

Home | Alk Reizen

Zo goed zijn onze reizen!

Autocars › GROEPSREIS BILBAO

Over GROEPSREIS BILBAO

4 dagen

GROEPSREIS BILBAO

GROEPSREIS BILBAO
tel 011 31 36 20 Boek online

BILBAO

Bilbao, gesitueerd aan de Golf van Biskaje in het noorden van Spanje, is een van de welvarendste steden van Spanje. De stad heeft ca. 350.000 inwoners, maar de metropool Bilbao, het economische en industriële centrum van Baskenland, heeft ongeveer 1 miljoen inwoners. Architectuur, traditie, cultuur en gastronomie zijn enkele steekwoorden die de stad kenmerken. Al deze kenmerken zijn een ideaal uitgangspunt voor een afwisselend verblijf! Bilbao is altijd een belangrijk financieel en economisch centrum geweest. De stad bezit nog steeds de grootste haven van Spanje, na Barcelona. Begin jaren ’80 was Bilbao enkel gekend als een typische, grauwe industriestad. Bilbao verkeerde toen in een crisis maar heeft sindsdien veel inspanningen gedaan om haar ongekende mooie plekjes bij een groter publiek bekend te maken. Vooral de komst van het wereldberoemde Guggenheim Museum, ontworpen door Frank Gehry, lokte de toeristen naar de Baskische stad. Bilbao bruist nu als nooit tevoren…Naast het museum vind je er boeiende bezienswaardigheden als de Basílica de Begoña in de Casco Viejo, het oude stadsgedeelte. Of een bezoekje brengen aan de Mercado de la Ribera, de grootste overdekte markt van Spanje? De sublieme Baskische keuken staat bekend om de verfijndheid van de gerechten. Niet te missen zijn de ‘pintxos’, de Baskische versie van de tapas. Liefst te consumeren bij een heerlijk glaasje wijn. Bilbao is zonder twijfel een stad die zeker het ontdekken waard is!

Datum : 10 - 13/10/2018

Vluchten met SN

BRUSSEL - BILBAO 10/10/2018 - 11u50 – 13u45

BILBAO - BRUSSEL 13/10/2018 - 14u25 – 16u15

Programma :

10/10/18

08:15  vertrek per autocar van Alken naar Zaventem.

Aankomst in Bilbao en transfer naar het hotel en check-in.

Pintxos-lunch in het hotel – eerste kennismaking met Bilbao.

Vrije tijd & vrij avondmaal

11/10/2018

te voet van het hotel naar het startpunt voor geleide fietstour: het moderne en klassieke gedeelte van Bilbao met Nederlandstalige gids

Vrije lunch

Wandeling naar het Guggenheim en bezoek aan de buitenzijde van het spectaculaire gebouw.       Geleid bezoek aan het Guggenheim museum. Dit beroemde gebouw is ontworpen door de Canadese architect Frank Gehry. Het is voor het publiek geopend sinds 1997 en wordt beschouwd als een van de belangrijkste musea voor hedendaagse kunst.

Vrije tijd en vrij avondmaal

12/10/2018

Geleid bezoek aan het oude centrum.

Nadien vrije tijd

Vrij avondmaal.

13/10/2018

09:30: Vertrek uit Bilbao per autocar

10:00: Aanvang bezoek van de Vizcayabrug

De Vizcayabrug staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, en is een transportbrug die Portugalete en Las Arenas verbindt over de Nervión. Het is werelds oudste zweefbrug, gebouwd in 1893, ontworpen door Alberto Palacio, een van Gustave Eiffel’s leerlingen.

Transfer naar de luchthaven voor retourvlucht en aansluitend transfer naar Alken.

Prijs per persoon = 680 euro (minimum 20 deelnemers)

Toeslag single: +250 €

Hotel Barceló Nervión ****

Hotel Barceló Nervión biedt uitzicht over de rivier de Nervión in Bilbao en ligt op 250 m van de Calatravabrug. Het hotel bevindt zich op 10 minuten lopen van het Guggenheim Museum.  De comfortabele,  moderne kamers  zijn voorzien van airco, satelliettelevisie, minibar, een bureau, badkamer met haardroger, gratis WiFi.

Restaurant Ibaizabal serveert Baskische en internationale gerechten. In de B-Lounge kunt u genieten van hapjes en drankjes.

De receptie van het hotel is 24 uur per dag geopend. Het Barceló Nervión grenst aan het charmante oude centrum van Bilbao, waar u tal van pintxos-restaurants kunt vinden. De belangrijkste winkelstraten liggen op 5 minuten lopen van het hotel.

Inbegrepen :

 • Transfers per luxeautocar Hasselt-Zaventem en terug
 • Vluchten Brussels Airlines inclusief 23 kg ruimbagage, handbagage en alle taxen
 • 3 nachten in kamer met ontbijt
 • 1 pintxos lunch in hotel
 • Begeleiding/gids Alk Reizen
 • Nederlandstalige + Engelstalige gids Guggenheim en entreegeld
 • City taks
 • Btw en garantiefonds reizen

Niet inbegrepen :

 • Inkomgelden
 • Overige maaltijden, dranken en persoonlijke uitgaven
 • All-in verzekering: 18 €
GROEPSREIS BILBAO GROEPSREIS BILBAO GROEPSREIS BILBAO