Alk Reizen

Home | Alk Reizen

Zo goed zijn onze reizen!

Citytrips › GROEPSREIS GRANADA

Over GROEPSREIS GRANADA

4 dagen

GROEPSREIS GRANADA

GROEPSREIS GRANADA
tel 011 31 36 20 Boek online

01/10 - 04/10/2019

Prijs per persoon : 635 euro op basis van een tweepersoonskamer

Toeslag singlekamer = + 140 euro

Inbegrepen:

  • Transfers per luxeautocar Hasselt-Zaventem en terug
  • Vluchten Brussels Airlines inclusief 23 kg ruimbagage, handbagage en alle taxen
  • 3 nachten in kamer met ontbijt
  • Begeleiding/gids Alk Reizen
  • All vermelde inkomgelden
  • City taks
  • Btw en garantiefonds reizen

Niet inbegrepen:

  • Lunch, diners en dranken       
  • All-in verzekering: 5,5%

Bestemming:

Het Zuid-Spaanse Granada is een van de steden waar het Moorse tijdperk vandaag nog steeds zijn stempel doordrukt in de prachtige architectuur. De stad is gebouwd op en tussen enkele heuvels, wat meteen het unieke karakter van de stad bepaalt. Granada is de ideale citytrip bestemming als je op zoek bent naar prachtige architectuur, cultuur en natuur in een mediterrane sfeer. Het Alhambra domineert het panorama van de stad. Als een van de mooiste Moorse bouwwerken is het een van de belangrijkste toeristische attracties van heel Spanje. Het complex bestaat uit een fort, paleizen en een paradijselijke tuin.

Daarnaast kun je nog tal van Moorse gebouwen in en rond de stad bezoeken. Maar ook het latere christendom heeft het uitzicht van de stad mee bepaald met zijn prachtige kerken, kathedralen en kloosters. Tussen de gebouwen ontvouwen zich magnifieke pleintjes waar je heerlijk kan genieten van de Spaanse atmosfeer. De oudere stadsdelen als Albayzín en Alhambra zijn een kluwen van nauwe straatjes, het nieuwe gedeelte is open en ruim. Hoewel het verleden nog heel sterk leeft in Granada, is de stad ook heel modern en trendy. Granada is heel bekend omwille van zijn universiteit. De vele studenten die er wonen, zorgen voor een levendige uitgaansscène met hippe bars en clubs, tal van commerciële winkels en shoppingcentra.

Andalusië is natuurlijk de streek van de flamenco, de typische dans en muziek, en dat zul je ook in Granada merken.  Je kan authentieke dansen gaan bekijken in de grotten van Sacromonte, waar zigeuners al eeuwenlang deze traditionele dans levendig houden. Zonder meer kan Granada als de perfecte citytrip bestempeld worden als je op zoek bent naar zuiderse rust en ontspanning in een adembenemende omgeving.

Programma:

Dag 1: Dinsdag 1/10/19

’s morgens vroeg vertrek per autocar van Alken naar Zaventem

Vroege ochtendvlucht naar Malaga

Na het ophalen van de bagage transfer naar Malaga centrum

Stadswandeling met o.a. een bezoek aan de kathedraal (toegang inbegrepen in de prijs)

In de namiddag transfer naar Granada

Vrije avond

Dag 2: Woensdag 2/10/2019

Na het ontbijt bezoek aan het Alhambra en de tuinen van Generalife.

Het Alhambra is een paleizencomplex met een rijke geschiedenis. In de 14e eeuw bouwden de Nasriden al grote delen van dit prachtig versierde paleis met fraaie binnentuinen en spiegelende watervlakken. Twee eeuwen later voegde Karel V er een imposant, massief renaissancepaleis aan toe. (toegang met gids inbegrepen in de prijs)

Vrije lunch

We slenteren door de oude Moorse wijk Albaicín.  En kijken en mijmeren op een uitnodigend terrasje…

Vrije avond

 

Dag 3: Donderdag 3/10/2019

Ontbijt in het hotel

Voormiddag brengen we een bezoek aan het klooster La Cartuja.

Het klooster ‘Monasterio de Nuestra Señora de la Asunción’, oftewel la Cartuja ligt iets buiten het toeristische centrum van Granada en daarom wordt deze bezienswaardigheid door veel mensen ook over het hoofd gezien. Maar het is een bezoekje meer dan waard! Er werd niet voor niets ooit gezegd dat dit het indrukwekkendste en mooist versierde klooster van heel Spanje is!

La Cartuja was jarenlang bewoond door kartuizers. Monniken die leefden als een soort van kluizenaars. Ze hadden erg strenge gelofte afgelegd over zwijgen en vasten, en besteedden vrijwel al hun tijd aan bidden, Bijbelstudies en hard werken. De kartuizers woonden in het klooster tot 1835.

De bus brengt ons naar het centrum van de stad.  Voor de lunch bezoeken wij de Capilla Real, waar de katholieke koningen, Isabel I en Fernando II begraven liggen.  Naast hen vinden wij ook onze Filips de Schone (Felipe I voor de Spanjaarden) en zijn vrouw Juana la Loca, Johanna de Waanzinnige. 

Na de lunch brengen we ook een bezoek aan de Catedral.  In de buurt is ook wel het een en ander de moeite waard.  Of hebben de dames zin om te shoppen ?

Vrije avond

Dag 4: Vrijdag 4/10/2019

Ontbijt in het hotel en check-out.  We geven onze koffers in bewaring.

Wij wandelen naar en op de Gran Vía, de hoofdader door het centrum van Granada.  Het hart is de Plaza Isabel la Católica met heel wat bezienswaardigheden eromheen :  Madraza/Oud stadhuis – de Sagrario – de Plaza Nueva – la caicería, de oude Arabische markt die aan een soek doet denken …

Zeker ook een kijkje nemen in de Basílica de San Juan de Dios.

Tussendoor kunnen we in de buurt wel lunchen.

Wij voorzien ook wat vrije tijd maar zorgen dat we op tijd in ons hotel zijn om onze bagage in de bus te plaatsen die ons veilig terug brengt naar de luchthaven van Málaga.

Hotel Melia Granada ****

Dit elegante hotel ligt in het centrum van het historische Granada, op 25 minuten lopen van het Alhambra. Het biedt kamers in klassieke stijl met een terras met uitzicht op de stad.

Het Generalife, het restaurant van het hotel, verzorgt een uitgebreid ontbijtbuffet en is gespecialiseerd in rijstgerechten. Voor uw ontspanning kunt u terecht In de bar Albayzin. WiFi is gratis beschikbaar in de openbare ruimtes.

GROEPSREIS GRANADA GROEPSREIS GRANADA GROEPSREIS GRANADA